ТОП 10 НАЙ - ВИСОКИ СГРАДИ В СВЕТА

На 10-та позиция е международния център за фианнсиране в Гуанджоу, Китай. Неговата височина е 438м.

На 9-та позиция се нарежда още една китайска сграда: Кингкей финансов център. Той се извисява на 441м. надморска височина.

Кулата Сиърс наречена „Кулата на Уилис” намираща се в Чикаго, Америка. Тя се извисява на 442м от земята, което и отрежда осма позиция в нашата класация.

На седма позиция се прокрадва финансовия център в град Нанжинг, Китай. Тази позиция и е отредена от нейната височина, която е 450м.

На пето и шесто място си поделят една сграда но с две кули. Точно така става дума за Кулите Петронас в Малайзия с тяхната височина от 452м.

Четвъртата позиция е за Международния търговски център в Хонг Конг, Япония. Неговата височина е 484м. и така тов а е четвъртата най-висока сграда в света.

Световния финансов център в Шанхай, Китай е третата по височина сграда в света. Тя се извисява на 492м.

В Тайпе, Тайван се намира втората по височина сграда в света. Финансовият център наречен Тайпе 100 е висок 508м. и беше най-високата сграда в света до преди година.

Най-високата сграда в днешно време е новопостроения небостъргач Бурж Халифа, известен още като Бурж Дубай, заема първата позиция в нашата класация. Неговата невероятна височина е 828м.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в блога